Ter voorbereiding van,

Om de dagen in te kleuren en vorm te geven, de dagen te delen en het leven een richting te geven, zonder vermoeid te worden.
Alleen zo kan ik leven en als ik een maal per jaar jou kan raken weet ik weer waarom ook mijn leven zinvol kan zijn en later was.

vrijdag 19 maart 2010

drie Brabantse kunstenaars genomineerd (take one)

vrijdag 19 maart

Creativiteit, innovatie en ondernemingszin staan bij Nagtzaam Accountants & fiscalisten voorop. Daarom ondersteunt Nagtzaam startende professionele kunstenaars in hun ontwikkeling via St-ART.

St-ART stelt een tweejaarlijkse prijs van € 5.000,- beschikbaar voor een kunstenaar die tijdens de eerste 5 tot 10 jaar van zijn professionele loopbaan een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het beeldend kunstklimaat in de provincie Noord-Brabant. Naast het geldbedrag wil St-ART kunstenaars faciliteren met expositiemogelijkheden of deelname aan kunstprojecten om zich te profileren bij een groter publiek.

De leden van de jury hebben een shortlist van 16 kunstenaars voorgedragen, uit deze shortlist zijn 3 kunstenaars uit Brabant genomineerd als finalisten voor deze stimuleringsprijs :Rieneke de Vries, Renée van Trieren Michiel van der Zanden.De jury is van mening dat deze drie kunstenaars met hun werk aan de criteria voor eigentijdse beeld cultuur voldoen. Dat zij ieder van uit een eigenzinnige beeldtaal en gebruikmakend van klassieke tot hedendaagse beeldmiddelen met hun werk reflecteren op de heden daagse beeldcultuur.
Deze jonge talentvolle kunstenaars exposeren van 19 maart t/m 15 mei in De Compagnie, Middegaal 23-25 Veghel.

Winnaar
Op zondag 18 april 16.00u in De Compagnie maakt de jury, bestaande uit René Pingen (directeur Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch), Angelique Spaninks, (MU Eindhoven), Jos Wilbrink (Brabants kenniscentrum Kunst & Cultuur) en Jan Hooimeijer (directeur Pieter Brueghel Kunst&Cultuur), de winnaar van de St-ART Prijs 2010 bekend.
Bron: Nagtzaam Stimuleringsfonds

Geen opmerkingen:

Een reactie posten